Pallás, Edith, Dávid, Lóránt (2015) Minőségbiztosítási rendszer lehetőségei a borturizmusban : A Franken borvidék példája : esettanulmány. In: Múltbeli tapasztalatok, jelenkori feladatok : Válogatás a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar oktatóinak tanulmányaiból (Magyar Tudomány Ünnepe 2014). Eszterházy Károly Főiskola Líceum Kiadó. pp. 37-49.
pdf
37_49_Pallás_Dávid.pdf Download (4MB) [error in script] |
Absztrakt (kivonat)
Minden olyan ország turizmusában, ahol a borturizmus számára kedvező feltételek állnak rendelkezésre, szükséges annak minőségbiztosítási rendszerét kidolgozni. Erre az egyik legjobb példát a Franken borvidéken, Németország Bajor tartományában megalkotott borturizmus koncepció −„Franken – Wein. Schöner. Land.“ − szolgáltatja. A koncepció átfogó osztályozási és minőségbiztosítási rendszerében, részletesen leírt követelmények alapján van lehetősége a borturisztika különböző szereplőinek borturisztikai üzemük minősíttetésére. A minősítés több területet is átfog, a borospincéktől és borkóstoló helyektől kezdve, a boros szálláshelyeken és vendéglátóhelyeken át, a boros ünnepekig, rendezvényekig, sokszínű lehetőséget kínál a minőségbiztosítási rendszerbe való bekapcsolódásra. A minősített üzemeket rendszeresen, próbavásárlók útján ellenőrzik, így biztosítva a minőség fenntartását. A minősített üzemek ajánlataikkal egy különleges kiadványban is megjelenhetnek, mely a tapasztalatok szerint a borvidéket felkereső turisták elsődleges orientációs eszköze, iránytűje.
Mű típusa: | Könyvrészlet - Book section |
---|---|
Szerző: | Szerző neve Email MTMT azonosító ORCID azonosító Közreműködés Pallás, Edith NEM RÉSZLETEZETT NEM RÉSZLETEZETT NEM RÉSZLETEZETT Szerző Dávid, Lóránt NEM RÉSZLETEZETT NEM RÉSZLETEZETT NEM RÉSZLETEZETT Szerző |
Kapcsolódó URL-ek: | |
Kulcsszavak: | borturisztika, minőségbiztosítás, Franken borvidék, minősített szolgáltatók |
Nyelv: | Magyar |
ISBN: | 978-615-5509-27-8 |
Felhasználó: | Réka Kapalkó |
Dátum: | 16 Jún 2020 12:11 |
Utolsó módosítás: | 16 Jún 2020 12:11 |
URI: | http://publikacio.uni-eszterhazy.hu/id/eprint/5553 |
Tétel nézet |