The background of local food-based economy development in the Eger wine region

Ruszkai, Csaba, Németh, Mercédesz, Kiss, Konrád, Pajtók, Ilona (2020) The background of local food-based economy development in the Eger wine region Acta Carolus Robertus = Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának tudományos közleményei (különszám). pp. 91-97. ISSN 2062-8269 (Nyomtatott) 2498-9312 (Online)

[img] pdf
91_97_Ruszkai.pdf

Download (1MB)
Hivatalos webcím (URL): https://doi.org/10.33032/acr.2020.spec.91

Absztrakt (kivonat)

This study reveals the background situation of local food-based economy in the Eger Wine Region. Local food economy is mostly in initial phase in the region because of small scale supply, barely known local food producers and their supply, weak connections between producers and representation of interests, or major labour issues. Despite all these there are advantageous economic environment for development local food-based economy in the area, because the critical mass of producers is still active in the region and consumer’s demand is significant. Tourism provides standing demand for local goods as well. A comprehensive development of market infrastructure would increase the existence of these unique economic entities.

Mű típusa: Folyóiratcikk
Szerző:
Szerző neveMTMT azonosítóORCID azonosítóKözreműködés
Ruszkai, CsabaNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Németh, MercédeszNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Kiss, KonrádNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Pajtók, IlonaNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Kapcsolódó URL-ek:
Kulcsszavak: local food, rural development, short supply chains, strategic planning
Nyelv: angol
DOI azonosító: 10.33032/acr.2020.spec.91
ISSN: 2062-8269 (Nyomtatott) 2498-9312 (Online)
Felhasználó: Tibor Gál
Dátum: 11 Szep 2020 11:01
Utolsó módosítás: 11 Szep 2020 11:01
URI: http://publikacio.uni-eszterhazy.hu/id/eprint/6574
Műveletek (bejelentkezés szükséges)
Tétel nézet Tétel nézet