The Relationship between grape and fruit production in Eger and its surroundings

Berecz, Anita (2020) The Relationship between grape and fruit production in Eger and its surroundings Acta Carolus Robertus = Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának tudományos közleményei (különszám). pp. 5-9. ISSN 2062-8269 (Nyomtatott) 2498-9312 (Online)

[img] pdf
5_9_Berecz.pdf

Download (634kB)
Hivatalos webcím (URL): https://doi.org/10.33032/acr.2020.spec.5

Absztrakt (kivonat)

In my paper, I focus on what role fruit production played in Eger, which tree species were preferred, and how the phylloxera plague in the 1880s contributed to making vegetable and fruit production an important branch of agriculture in the hóstyas (outer districts) of Eger. The relevant, primarily ethnographic data-collection highlights that research into independent folk fruit production started only late and only in some areas. By combining these data, we can still gather much information on issues about fruit production from the studies dealing with farming. The agricultural journals of Eger launched from the second third of the 19th century provide further analysis of the fruit production in Eger.

Mű típusa: Folyóiratcikk
Szerző:
Szerző neveMTMT azonosítóORCID azonosítóKözreműködés
Berecz, AnitaNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Kapcsolódó URL-ek:
Kulcsszavak: he wine region of Eger, fruit production, tree species, phylloxera plague
Nyelv: angol
DOI azonosító: 10.33032/acr.2020.spec.5
ISSN: 2062-8269 (Nyomtatott) 2498-9312 (Online)
Felhasználó: Tibor Gál
Dátum: 11 Szep 2020 10:28
Utolsó módosítás: 11 Szep 2020 10:28
URI: http://publikacio.uni-eszterhazy.hu/id/eprint/6564
Műveletek (bejelentkezés szükséges)
Tétel nézet Tétel nézet