Spectrophotometric Determination of Free and Labile Iron(II) Concentration in White and Red Wines

Murányi, Zoltán, Oldal, Vince (2006) Spectrophotometric Determination of Free and Labile Iron(II) Concentration in White and Red Wines Az Eszterházy Károly Főiskola tudományos közleményei (Új sorozat 30. köt.). Tanulmányok a környezettudomány területéről = Acta Academiae Paedagogicae Agriensis. Sectio Pericemonologica. pp. 109-113.

[img] pdf
Muranyi_Oldal.pdf

Download (112kB)

Absztrakt (kivonat)

On the storage and treatment of wines it is of crucial importance to know as much as possible about the distribution of the total dissolved iron content among its different oxidation forms and their transformation process into one another. The applied method is suitable for the fast and simple determination of the wine's iron(II) content and it offers the possibility to investigate the circumstances of the iron(II) and iron(III) transformations.

Mű típusa: Folyóiratcikk
Szerző:
Szerző neveMTMT azonosítóORCID azonosítóKözreműködés
Murányi, ZoltánNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Oldal, VinceNEM RÉSZLETEZETTNEM RÉSZLETEZETTSzerző
Nyelv: angol
Felhasználó: Tibor Gál
Dátum: 23 Aug 2019 13:06
Utolsó módosítás: 23 Aug 2019 13:06
URI: http://publikacio.uni-eszterhazy.hu/id/eprint/4210
Műveletek (bejelentkezés szükséges)
Tétel nézet Tétel nézet